Get the Flash Player to see this rotator.
|
|||
| Autor | Wiadomość | ||
|---|---|---|---|
|
|
||
|
|
Szkoda, że gry nie są w jednej paczce. Mimo wszystko chyba pobiorę i sprawdzę. Mam nadzieję, że są rozrywkowe.
|
||
|
|
|
||
|
|
|||
Game: The Thing Skąd: █▄ █▄█ █▄ ▀█▄ |
Czas na zakończenie konkursu. Mimo, że z lekka zajechało lenistwem od strony uczestników (tych, którzy nie oddali prac, oczywiście) jak i organizatorów - mamy tu 5 ciekawych projektów, z czego u niektórych gołym okiem widać wysiłek w nie włożony. Oto zestawienie głosów oddanych na forach zamthir.net i rmxp.pl: 1. Devil with the blue Eyes - 22 głosy 2. Ancient Riddle - 18 głosów 3. Dragon Adventure - 17 głosów 4. Świątynia Światła - 6 głosów 5. Pickup - 3 głosy Dziękuję wszystkim za oddane głosy, zaś uczestnikom dziękuję za całkiem dobre projekty - autorzy tych 3 gier zajmujących podium na prawdę zasłużyli na nagrody ;) Apropo nagród - odezwiemy się w ich sprawie na PW. |
|||
|
|
|
|||
|
|
|||
Game: Pełnia Skąd: Wrocław |
Gratuluję :)
|
|||
|
|
|
|||
|
|
|||
Game: Deseo;Sangre Skąd: Kielce |
Ja tylko dodam, że miło się rywalizowało w takim kameralnym gronie ^^ PS. Dzięki bogu, że Dan nie startował... |
|||
|
|
|
|||
|
|
|||
Game: Boy :o |
Właśnie mi się przypomniało, że czekałem na grę Ludzixa, ale oczywiście nie zrobił, lamer jeden. :<
Zjem Cię!
|
|||
|
|
|
|||
|
|
|||
Game: Dous |
Cytuj: Dzięki bogu, że Dan nie startował... Bo skompromitowałby się i zdobył ostatnie miejsce, ot! :) Dziękuję za oddane głosy (a szczególnie tym, którzy chcieli oddać na mnie punkt, ale zapomnieli zagłosować :D).
|
|||
|
|
|
|||
|
|
|||
Game: Deseo;Sangre Skąd: Kielce |
Ja czekałem na wypociny Ekharta, a ten spasował na samym starcie o0 Normalnie już dawno nie było mi tak przykro :( Cytuj: Bo skompromitowałby się i zdobył ostatnie miejsce, ot! :) Dobre sobie xDW moim odczuci Dan jest takim młodym geniuszem, który deklasuje mnie we wszystkim za co się wezmę... (czasami naprawdę się go boję) |
|||
|
|
|
|||
|
|
|||
Game: Wrota Arkany |
SzalonyIvan napisał(a): Ja czekałem na wypociny Ekharta, a ten spasował na samym starcie o0 Normalnie już dawno nie było mi tak przykro :( Cytuj: Bo skompromitowałby się i zdobył ostatnie miejsce, ot! :) Dobre sobie xDW moim odczuci Dan jest takim młodym geniuszem, który deklasuje mnie we wszystkim za co się wezmę... (czasami naprawdę się go boję) Niektórzy mają dziwne kryteria oceniania innych. Myślę, że prawdziwy rm-owiec to taki, który robi gry, a nie super intra, mapy itp. |
|||
|
|
|
|||
|
|
||
|
|
Muszę przyznać racja koledze wyżej widać, że zna się na rzeczy. Dokładnie tak jest, że żaden screen, ani żadne intro nie pokazuje jaka jest gra w rzeczywistości (czy strasznie słaba czy strasznie dobra) To czy gra jest dobra określają pozytywne opinie po jej wyjściu napisane przez graczy. Jeśli naprawdę trzyma ich dana gra i interesuje ich do samego końca i toczą się na jej temat dyskusje można z całą pewnością stwierdzić, że to dobra gra niezależnie od intra, mapek, grafiki, muzyki.
|
||
|
|
|
||
|
|
|||
Game: Agnosco Skąd: Brzeg |
Cytuj: intra, mapek, grafiki, muzyki. bzudra. Przecież to są elementy składowe, które sprawiają, że gra się bardziej podoba. Może w ogóle zaczniemy pisać książki zamiast robić gier. |
|||
|
|
|
|||
|
|
||
|
|
To są elementy gier komercyjnych, które sprawiają, że gry się lepiej sprzedają. W amatorskich szuka się artyzmu pisarskiego wymaga się wysublimowania w tworzeniu mechaniki. W rpgmakerze takie starania z grafiką intrami prezentują się śmiesznie. Taka grafika i intra prezentuje się w najlepszym wypadku licho. Najlepsze gry na rpgmaker z reguły mają śmieszną grafikę o ich sukcesie zadecydowały zdolności autorów do opowiadania historii i ich spójność, oraz wiarygodność. Długo, by wymieniać np: Legion Saga, Alter Aila...W Polsce takich gier praktycznie nie ma, bo ludzie którzy u nas robią gry mają niskie wymagania co do treści i mechaniki gier, a pracują nad pierdołami, ale to nie zastępuje talentu pisarskiego, którego po prostu u nas większość osób nie ma.
Ostatnio edytowano 29 maja 2010, 13:37 przez Hooj, łącznie edytowano 1 raz |
||
|
|
|
||
|
|
|||
Game: Dous |
Troszkę się Hooj zagalopował. Moim zdaniem wygląda to tak jak powiedział ravenone, że grafika intra itp mogą uprzyjemnić rozgrywkę, ale umiejętności w tworzeniu gier pokazuje się tworząc właśnie gry :).
|
|||
|
|
|
|||
|
|
||
|
|
To akurat podstawa.
|
||
|
|
|
||
|
|
|
|
| Kto przegląda forum: |
| Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zarejestrowanych użytkowników i 1 gość |
|
|