Get the Flash Player to see this rotator.
|
|||||
| Autor | Wiadomość | ||||
|---|---|---|---|---|---|
|
|
||||
Game: The Cult Skąd: Cz-wa |
![]() Po dość długich przemyśleniach przyszedł czas na reaktywację projektu. Tym razem z całkiem nową fabułą, nowymi bohaterami i emocjonującą rozgrywką.. Fabuła: Inspirację do fabuły zaczerpnąłem z serii książek: Warhammer Cytuj: W sercu błogosławionych krajów Feromonii rozpościera się Imperium, największe z największych krajów znanych ludzkim istotom. To kraina majestatycznych gór, wartkich rzek, mrocznych puszcz i bogatych miast, słynąca z wysoko rozwiniętego handlu, architektów stawiających budowle sięgające do nieba, czarodziei sprawnie posługujący się magią, wyszkolonych żołnierzy.. A na tronie tego wielkiego królestwa, w Reik zasiada Imperator Gomez, święty potomek założyciela państwa, wielkiego bóstwa wszystkich Imperialczyków - Reikmara. Jednakże obecne czasy nie przypominają dawnych lat pokoju.. Wzdłuż i wszerz Feromonii krainą wstrząsają wojenne fale pożogi. Na zachodzie orki szykują się do kolejnych ataków. Bandyci i renegaci najeżdzają na dzikie południowe ziemie Księstw Granicznych. Plotka niesie wieści o skavenach - szczuroludziach, wynurzających się z rynsztoków i bagien w całym kraju. A w środku Impreium szerzy się nieustająca groźba Chaosu, demonów, zwierzoludzi, istot wynaturzonych przez niszczące moce Mrocznych Bóstw. Ludzie zakładają sekty i odwracają się od Reikmara, boga, który od lat był uznawany za jedynego słusznego. A gdy zbliża się czas bitew, Imperium potrzebuje bohaterów bardziej, niż kiedykolwiek przedtem.. Niedaleko miasta zwanego Averhern'em odkryto ślady napadów zwierzoludzi.. Z czasem miasto zaczęła opanowywać zaraza, a krwiożercze demony niszczyły gospodarstwa dookoła terenów zamieszkanych. Do śledztwa powołano łowcę czarownic, Luthera Gerarda, który miał wykryć, co stało się przyczyną zarazy i napadów zwierzoludzi.. Nikt nie podejrzewał, że ten oto niewinny człowiek wierzący w prawego Reikmara zmieni życie miasta nie do poznania.. Bohaterowie: Maverick StrifeCytuj: Główny bohater gry. 16-letni chłopak, uczący się walki. Jego pochodzenie jest wiadome tylko jego przyszywanemu ojcowi, który przygarnął go, gdy ten był jeszcze dzieckiem. Maverick jest ciamajdą, często nie wie co ma zrobić i nie radzi sobie z różnymi sytuacjami. Mieszka poza murami wioski, jest posługiwaczem u kupca Serapha von Rascaldrake'a. Wchodzi w częste potyczki z braćmi Fate'ami.. Unika przebywania w wiosce, twierdzi, że za duży w niej tłok. Las zna na wylot - jest jego głównym środowiskiem. Ailrell ReifenstalCytuj: 16-letnia dziewczyna mieszkająca wraz ze swoją matką, Sinden. Osoba z bardzo ciętą osobowością, przez co nie zyskała sobie sympatii niektórych osób, między innymi Mavericka. Wiele ludzi podejrzewa, że Ailrell jest czarownicą, jednak nikt nie znalazł dowodów potwierdzających tą hipotezę.. Ailrell uczy się alchemii, oraz poznaje tajniki znachorstwa. Naucza ją tego jej matka, która jest na wysokim poziomie w tych sprawach. Dziewczyna ta ma dosyć duże powodzenie u mężczyzn, co powoduje złość Mavericka, choć sam nie wie, dlaczego. Luther GerardCytuj: Największy czarny charakter w grze.. Luther jest około 30, 40-letnim łowcą czarownic wierzącym w bóstwo Reikmara. Jego zadaniem jest tępienie ludzi, którzy posługują się magią, by komuś zaszkodzić, czy też należą do sekt czy innych bóstw. Przybywa do Averhern z powodu licznych napadów zwierzoludzi na tamte tereny i zarazy w mieście. Niesłusznie oskarża Ailrell i Mavericka o czarnoksięstwo. Z natury jest zawsze spokojny, opanowany, bardzo dobrze walczy (o czym świadczy fakt, że pokonał wiele wiedźm). Potrafi zrujnować ludziom życie. Jest bardzo stanowczy, nigdy nie zostawia czegoś, czego nie dokończył. W dużej mierze przyczynia się do połączenia losów Mavericka i Ailrell. Grafika: Głównie korzystam z zasobów stworzonych do gry Kaliban. Według mnie są one bardzo dobre i zasługują na wykorzystanie. Ponadto korzystam z elementów ostatnimi czasy popularnego tileseta Inquistora.. Poza tym wykorzystałem parę fragmentów z tilesetów RTP. Charactersy brałem w głównej mierze ze stron takich jak: -C:\Program Files\Common Files\Enterbrain\RGSS\Graphics\Characters -ninesages.org -reinorpg.com -untamed.wild-refuge.net -Oraz inne Muzyka: Dobór muzyki w grze jest bardzo ważny. Z tego względu starałem się dobierać kawałki tak starannie, jak tylko umiałem. W mojej grze znajdą się wysokiej jakości mp3'ójki z gier takich jak: -Chrono Trigger -TES IV: Oblivion -TES III: Morrowind -Final Fantasy -Fable -Oraz inne, w których nie potrafiłem okreslić tytułu Screeny: ![]() Screen z intra, pokazujący dialog między Maverickiem, Sinden oraz Ailrell ![]() Wejście do gospody w Sentern - portowym mieście, do którego bohaterowie zawitają w późniejszych rozdziałach gry ![]() Wejście do tegoż miasta ![]() Dom kowala Torka, jednego z lepszych kowali w Sentern ---Nowe Screeny--- (12.07.12) ![]() Genialny Title <3 stworzony przez Dante'go. Chwała mu za to ;d Napisy dodałem sam. ![]() Screen z intra przedstawiający najazd zwierzoludzi (tak, wiem, w Warhammerze wyglądali oni zupełnie inaczej) na gospodarstwo.. ![]() Mała instrukcja pouczająca na wejściu :) ![]() ![]() A tu droga do Averhern. Przedstawia pokrótko system walki :) Podsumowanie: Projekt zacząłem na nowo po przeczytaniu paru książek z serii Warhammer. W głowie zaświtała mi fabuła, która doskonale pasowała mi do tytułowego "Kultu". Co ma tytuł do gry? Tego dowiecie się po zagraniu.. Czy skończę grę? Mam taki zamiar, teraz mam chęci do pracy, więc postaram się ją ukończyć. Strona: http://senga.cba.pl/ (póki co w przebudowie, ale niedługo powinienem ją postawić) Podziękowania: Fox (użyczenie zasobów Kalibana, podpieranie na duchu), ninja666 (grafika głównego bohatera, podpieranie na duchu), Streamer (podpieranie na duchu), Enchanted (brat :P Ogółem pomaga w projekcie), Noruj (podpieranie na duchu). O wszystkich co zapomniałem, to pisać. To teraz czekam na opinie. Ostatnio edytowano 12 lip 2010, 23:11 przez Senga, łącznie edytowano 1 raz
|
||||
|
|
|
||||
|
|
|||
Game: Deseo;Sangre Skąd: Kielce |
Wizualnie przypomina Parallel Worlds 2 ^^ Fabuła trzyma się kupy, czuć ten wpływ Warhammera. Cytuj: -Chrono Trigger Będzie Epicko.-TES IV: Oblivion -TES III: Morrowind -Final Fantasy -Fable "Spal heretyka. Zabij mutanta. Oczyść niewiernych." |
|||
|
|
|
|||
|
|
|||
Game: Dous |
Dous zmienił fryz i wskoczył do nowej gry... Powodzenia!
|
|||
|
|
|
|||
|
|
|||
Game: Pełnia Skąd: Wrocław |
Ładnie się wszystko zapowiada.... a nawet ładniej i ciekawiej niż stary The Cult. Liczę, tak jak raczej My wszyscy użytkownicy zamthir.net (>=D), że Ty z Twoim projektem pójdziecie w dobrą stronę i mimo trudnych chwil zmierzysz ku ukończeniu gry, bo z miłą chęcią bym zagrał ;)
Ostatnio edytowano 8 lip 2010, 12:40 przez Miguel, łącznie edytowano 1 raz |
|||
|
|
|
|||
|
|
|||
Sab, dokładnie ;D Ciuszek Mavericka mam od twojego Dousa (Nie konkretnie z DA, z innej paczki, aczkolwiek był on już użyty ;dd) Dzięki bardzo za motywację, nawet nie wiecie ile mi ona daje ;dd
|
|||
|
|
|
|||
|
|
|||
(Sry za dubla) Po raz pierwszy dałem tylko 3 screeny, lecz podczas wakacji trochę się wziąłem do roboty i oto efekty: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Szczegółowy opis w zapowiedzi. A teraz robię w spokoju grę ;d
|
|||
|
|
|
|||
|
|
|||
Game: Mercenary Skąd: Bjuv(Szwecja) |
Fajna zapowiedź, mapping dobry, ale sądzę że ta muzyka jest zbyt... popularna(?), wszyscy jej używają, ale to twój wybór. Dziwi mnie to że zmieniłeś fabułę, i zostawiłeś tytuł... PS: Powinieneś nauczyć Squall'a jak osiągnąć efekt ze screenu z ataku zwierzo-ludzi (atak na Konoha) ^^
Mercenary
|
|||
|
|
|
|||
|
|
|||
Łapcie nowego screena ;)![]() Przedstawia on wejście naszego bohatera do miasta.. Na tą chwilę mam już 30 mapek, tak dla ścisłości :p
|
|||
|
|
|
|||
|
|
|||
Game: Boy :o |
Bleh, te fioletowe kwiatki strasznie rażą. :F Reszta świetna.
Zjem Cię!
|
|||
|
|
|
|||
|
|
|||
Game: Pełnia Skąd: Wrocław |
Wygląda to jak najbardziej na przyzwoitym poziomie.
|
|||
|
|
|
|||
|
|
Strona 1 z 1 [ Posty: 10 ]
|
|
| Kto przegląda forum: |
| Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zarejestrowanych użytkowników i 0 gości |
|
|