Zamthir » Zamthir Community » Forum
|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
|
|
Tytuł: Nastała era "zmian".
 18 lip 2010, 21:14
|
|
|
Game: TSoT
|
Hm, po wieelu dniach pracy szablon został praktycznie ukończony (sry za MCP SI), jak widać na górze strony widnieje informacja że forum jest wciąż w fazie testów, dlatego zanim zadeklaruje że styl jest w pełni ukończony w pięknej wersji "1.0" minie jeszcze kilka dni. Przez ten czas trzeba wyłapać wszystkie błędy, niedoskonałości itp (choć sam przeanalizowałem budowę wszystkiego chyba z 10 razy...). No ale o tym rozpiszę się bardziej już niedługo w stosownym temacie.
Zmian tym razem nie będę wymieniał, gdyż jest ich całe mnóstwo. Myślę że forum przeskoczyło na nowy poziom "jakości". No ale przykładowo... Wreszcie forum jest dostosowane do większych rozdzielczości, cały styl był pisany praktycznie od 0, budowa jak i czystość kodu stoi na najwyższym poziomie. Wreszcie możecie korzystać z "załączników", rozmiar dla lokalnych avatarów podwojony, "szybka odpowiedź" i dużo dużo więcej. Sami zabawcie się w szukanie zmian. ;)
Jak mówię obecnie dążymy do pełnej stabilności i ów wersji "1.0" całego tego szablonu. Jak widać nie ma tu kilku nowych funkcji które mogłem zapowiedzieć, dojdą jednak z czasem.
Jak na razie pod względem treści i zasad forum się nie zmieniło. Ale od teraz to się powoli zacznie zmieniać.
Na chwilę obecną po prostu rozkoszujcie się nowym designem. :D Opinie mile widziane. ^^"
Btw. nie wiem jak forum działa pod inną przeglądarką niż FF, you have been warned.
Zamthir 2K10 project "Society" - Coming soon...
|
|
|
 |
|
|
|
 19 lip 2010, 01:18
|
|
|
|
Btw. nie wiem jak forum działa pod inną przeglądarką niż FF
Postawa godna prawdziwego Admina, skryptera, grafika, modera czy Bóg wie jak Ty tam siebie nazywasz :P
|
|
|
 |
|
|
|
 19 lip 2010, 02:00
|
|
|
|
Ojej, DW, failure. Żartowałem. Każda jedna podstrona forum przechodzi (no chyba że coś przeoczyłem) test validatora w3. Czymś takim nie może się poszczycić jakieś 90% stron w sieci. Oznacza to że cały szablon napisany jest w sposób zgodny z ogólno pojętymi internetowymi standardami. To wina tylko i wyłącznie przeglądarki jeśli forum nie jest wyświetlane w pełni prawidłowo. Sprawdziłem forum pod operą, oprócz "lagujących cieni" (braki w poprawnej obsłudze CSS3 opery) i kilku drobnych wizualnych błędów (co wynika z odmiennej interpretacji danych elementów) forum działa w pełni poprawnie. IE nie biorę nawet pod uwagę, gdyż dla tej śmiesznej przeglądarki trzeba pisać kod tak, by to pod jej własnym, unikalnym chorym standardzie działała poprawnie. Zapomniałem wprowadzić "stosowną informację" dla tych co oglądają forum z IE, potem to jednak zrobię.
Jednakże jeszcze można lekko poprawić pewne rzeczy dla przeglądarek innych niż FF. Pozdrawiam. ;*
|
|
|
 |
|
|
|
 19 lip 2010, 09:19
|
|
|
Game: Boy :o
|
DW: To przeglądarki powinny dostosowywać się do standardów, nie webmasterzy do przeglądarek.
 Zjem Cię!
|
|
|
 |
|
|
|
 19 lip 2010, 16:58
|
|
|
|
Theme wygląda tak, jak zbyt opalona skóra na solarium.
|
|
|
 |
|
|
|
 19 lip 2010, 17:39
|
|
|
|
Ha! I kto to mówi! Bez urazy, ale na Twoim "forum" ledwo co widać litery w postach.
|
|
|
 |
|
|
|
 19 lip 2010, 18:50
|
|
|
|
Gdybyś częściej odwiedzał Golodira to byś wiedział że dopiero testujemy nowy layout. Efekt końcowy poznasz w najbliższym czasie. Wtedy możemy zrobić ankiete na ładniejsz layout. I to na całej scenie.
|
|
|
 |
|
|
|
 19 lip 2010, 21:25
|
|
|
|
TREŚĆ > layout
|
|
|
 |
|
|
|
 19 lip 2010, 22:27
|
|
|
|
Ważne RÓWNIEŻ jest pierwsze wrażenie.
|
|
|
 |
|
|
|
 19 lip 2010, 22:57
|
|
|
Game: Dous
|
Nie widzę na chromie avatarów xd.
|
|
|
 |
|
|
|
 19 lip 2010, 23:16
|
|
|
|
Guv napisał(a): Ważne RÓWNIEŻ jest pierwsze wrażenie.
Niezbyt fajne.
|
|
|
 |
|
|
|
 19 lip 2010, 23:44
|
|
|
Game: Boy :o
|
Cytuj: Nie widzę na chromie avatarów xd.
 :F
 Zjem Cię!
|
|
|
 |
|
|
|
 19 lip 2010, 23:59
|
|
|
Game: Dous
|
Nadal widzę tylko swój ^^. Spróbuję jutro wyczyścić ciastka.
|
|
|
 |
|
|
|
 20 lip 2010, 10:25
|
|
|
|
Heh, Sabikku, ja też na Chromie nie widzę avatarów, ale Twój owszem :D
|
|
|
 |
|
|
|
 20 lip 2010, 14:06
|
|
|
Game: Pełnia
|
szybkie odpowiedzi, to mi się podoba :) layout jak najbardziej zadbany, dzięki DC - tamten już mi się znudził
|
|
|
 |
|
|
|
 20 lip 2010, 21:39
|
|
|
Game: Deseo;Sangre
|
Pierwszy raz żałuje, że posiadam panoramiczny monitor :P Rozciągnięte forum w proporcjach 16:10 z maciupkimi literkami średnio się prezentuje xD
Cytuj: Nastała era "zmian". Jak już jesteś przy zmianach to wrzuć to do regulaminu.
Cytuj: - Pisz posty tak, aby inni Cię zrozumieli. - Unikaj pisania jednowyrazowych postów. - Nick użytkownika nie może posiadać żadnych znaków specjalnych (np. .,:;"[]{}-+\|!@#$%%^&* itp.)
 T.A.B.U; [+][+][+][+][+][+][+][-][-][-]
|
|
|
 |
|
|
|
 23 lip 2010, 11:35
|
|
|
Game: TABULA RASA
|
Mam podobne zdanie do Ivan, na panoramicznym monitorze czytanie tych malutkich literek jest strasznie trudne/meczące. Czy jest jakaś możliwość ich powiększenia?
"Dziś dziękujmy Bogu za to, że - odbierając czas i miejsce - zostawił nam szansę śmierci. I módlmy się, żeby się nie rozmyślił"
|
|
|
 |
|
|
|
 23 lip 2010, 13:43
|
|
|
|
Spoko, będzie wersja (bądź sama możliwość zmiany) szerokości (płynna, stała), a może nawet i wielkości czcionki..
|
|
|
 |
|
|
|
 24 lip 2010, 15:57
|
|
|
Game: The gods
|
Czy strona główna (http://www.zamthir.net/) też będzie zmieniana ?
|
|
|
 |
| Kto przegląda forum: |
| Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zarejestrowanych użytkowników i 0 gości |